پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (یکشنبه ٣٠ اردیبهشت ١۴٠٣) | آغاز مجددبارش باران و رعد و برق از اواسط هفته مردی که زن دومش را به قتل رسانده بود، از قصاص نجات یافت + عکس تولیت آستان قدس رضوی: مرکز درمان ناباروری بشری برای اقشار آسیب‌پذیر که توان مالی ندارند، ایجاد شده است آموزش‌های تخصصی یک‌ساله برای زوجین در آستانه ازدواج برگزار می‌شود هزینه‌کرد ۱۳۴۶ میلیارد تومان برای بیمارستان رضوی از سال ۱۳۹۹ تاکنون وزیر بهداشت در مشهد: مراجعه یک میلیون ‌و ۲۰۰ هزار نفر به مراکز درمان ناباروری کشور در سال گذشته مشاوره رایگان روانشناسی برای زوجین در سال اول زندگی مشترک مشکل تک‌جنسیتی سالمندی پیش روی کشور است بزرگ‌ترین مرکز درمان ناباروری شرق کشور در مشهد افتتاح شد + فیلم آیا برای سالمندی جمعیت آماده‌ایم؟ | جمعیت سالمندان جهان تا ۲۵ سال دیگر دو برابر می‌شود حدود ۷ هزار و ۵۰۰ نفر از حوادث ناشی از بارندگی خراسان‌رضوی دچار حادثه شدند (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) تولید ۲ دارو بر پایه گیاه زعفران در دانشگاه علوم پزشکی مشهد هوس خوردن برخی غذا‌ها نشان‌دهنده برخی کمبودها در بدن شماست ۵ دلیل که چرا آب گوجه‌فرنگی برای سلامتی شما مفید است ورود سامانه بارشی به غرب کشور طی سه‌شنبه (یکم خرداد ۱۴۰۳) حریق بزرگ انبار چوب در جاده کلات مشهد اطفا شد + عکس حقوق همه بازنشستگان امروز پرداخت می‌شود، بازنشستگان تامین‌اجتماعی نگران نباشند (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) چه حرف‌هایی موجب سرد شدن رابطه زوجین می‌شود؟ خانواده و جوانی جمعیت درچشم‌انداز بیست‌ساله مشهد گذر از بحران بدون بحران | جزئیات عملیات مهار سیل مشهد (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

جز گرسنگی هیچ دردی نیست!

  • کد خبر: ۷۰۸۰۰
  • ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۰
جز گرسنگی هیچ دردی نیست!
محمدرضا امانی - نویسنده

«مبدأ تاریخ» به نقطه مشخصی از تاریخ اشاره می‌کند که با حادثه‌ای مهم همراه است. درکنار این تعریف همواره در تقویم تاریخی هر نسل بشر، رویداد‌هایی هست که فارغ از تلخی و شیرینی، جنبه جهان‌شمولی دارد و افرادی که در آن تاریخ خاص می‌زیسته‌اند، آن رویداد را لمس کرده‌اند و در برخی، تأثیراتش تا آخر عمر همراهشان خواهد ماند.
پدربزرگم سال‌های اندکی از عمرش را در دوران قحطی‌های بزرگ خراسان گذرانده بود. سال‌های قحطی برای او یک مبدأ تاریخی بود برای به یاد آوردن خاطرات شخصی قبل و بعد قحطی.

دو سال قبل از قحطی، خواهرش را سیلاب با خود برده بود و هیچ‌وقت هم نشد که پیدایش کنند یا چهار سال بعد از قحطی، ازدواج کرده بود و بهار بعد از قحطی، گاوشان دوقلو زاییده بود.
تأثیر این واقعه تا آخر عمر همراهش بود و همیشه ترسی پنهانی از گرسنه ماندن داشت. برای همین وقتی بچه‌هایش از روزگار شکایت می‌کردند، با لبخند غمگینی به آن‌ها یادآوری می‌کرد همین که یک لقمه نان برای گرسنه نماندن پیدا بشود، دیگر غمی برای سایر مشکل‌ها نیست و جز گرسنگی، هیچ دردی نیست که درمان نداشته باشد.

شاید جنگ ایران و عراق با همه غم‌ها و شادی‌هایش، پدیده‌ای همگانی در نسل پیش از ما باشد. بیشتر آدم‌های این نسل، روزی را که هواپیما‌های دشمن به فرودگاه‌های کشور یورش بردند، به یاد دارند و خاطرشان هست که در آن روز کجا بودند و چه می‌کردند یا روزی که خرمشهر آزاد شد، همچنین سالی که جنگ تمام شد. یعنی بسیاری از تجارب شخصی‌شان در آن سال‌ها با قبل و بعد از روز‌های خاص جنگ برایشان یادآوری می‌شود. برای مثال کوچک‌ترین برادرم در روز‌هایی متولد شد که تازه چند ماه از پایان جنگ می‌گذشت یا سفر پدرم به حج، آن سالی بود که خرمشهر آزاد شد.

کرونا هم برای نسل اکنون یک مبدأ تاریخ می‌شود. سال‌ها بعد هنگامی که قصد داریم یک واقعه شخصی را برای فرزندانمان نقل کنیم، آن را به قبل یا بعد از سال سیاه کرونا تقسیم می‌کنیم. من برای پسرم خواهم گفت که دو سال پیش از آمدن ویروس کرونا، با هزار مصیبت توانستیم دوران خانه‌به‌دوشی و مستاجری را به اتمام برسانیم و خانه بخریم یا اینکه درست ۲۰ روز پیش از آمدن ویروس کرونا، جراحان ماهر شهر موفق نشدند آن تومور کوچک را با موفقیت از سر پدرم بیرون بیاورند.
خدا را چه دیدی، شاید درباره رویداد پس از کرونا برایشان نقل کنیم که یک سال بعد از سال کرونا، تیم ملی فوتبال ایران توانست به فینال جام جهانی فوتبال صعود کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->